Koronavírus: Stav ochorení v rámci PSK

26.03.2020 | Správy
COVID-19
‼️ Na Slovensku potvrdili nákazu koronavírusom v ďalších 10 prípadoch. Celkový počet nakazených pacientov s chorobou COVID-19 u nás tak narástol na 226.

Ako infromuje Úrad vlády SR a ministerstvo zdravotníctva, medzi novými pacientmi sú dvaja muži a jedna žena, ktorí sa nachádzajú v karanténe v Gabčíkove.

🔴 Podľa nám dostupných informácii je jedným z pozitívne testovaných v karanténnom zariadení v Gabčíkove aj občan z Bardejova, ktorý má cestovateľskú anamnézu.

🎥📺 Aktualizované 27. marec 2020

💬 „Zdravotnícky personál FNsP Prešov k 26. 3. 2020 odobral 280 vzoriek u pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19. Negatívnych je 231. Ochorenie COVID-19 sa potvrdilo u 16-tich pacientov. Čakáme na výsledky 33 vzoriek," uviedla pre médiá hovorkyňa FNsP J. A. Reimana v Prešove, Renáta Cenková.

🔴 Medzi potvrdenými je aj pacientka (26) z Bardejova – vrátila sa z Rakúska s obdobnou cestovateľskou anamnézou ako 2 muži z Bardejova, ktorí boli pozitívne testovaný a potvrdený včera.

Dnes ráno sa uskutočnil odber vzoriek repatriantom, ktorí sú v Kúpeľno-liečebnom ústave Družba v Bardejovských Kúpeľoch a ktorí sa vrátili z Anglicka. Vzorky im odobrali profesionálni hasiči 👨‍🚒 z Prešova v oblekoch 🥼 a ochranných pomôckách🧤🥽, ktoré sú nato určené. Všetci veríme, že výsledky budu negatívne a všetci sa tak vrátia do domácej karantény. 

Držime palce. ✊

 

zdroj: HaZZ SR

COVID-19 sa potvrdil u piatich Bardejovčanov

Zdroj: © Bardejovská televízna spoločnosť, s.r.o. / Dnes24.sk