Prezentovali sme sa v Bruseli

15.02.2019 | Kultúra
Prezentovali sme sa v Bruseli
Bardejov využil opäť jedinečnú možnosť prezentovať sa a prispieť tak svojou propagáciou k rozvoju cestovného ruchu. V priestoroch Európskeho parlamentu (EP) v Bruseli si návštevníci mohli uplynulý týždeň od 29.1. do 31.1. 2019 pozrieť kultúrno-historickú výstavu s názvom Kultúrne dedičstvo východného Slovenska, ktorú iniciovala ako jediná poslankyňa z východného Slovenska Monika Smolková (Smer-SD).

Výstavu v utorok podvečer otvorila pani europoslankyňa spolu s veľvyslancom SR pri EÚ Petrom Javorčíkom. Pani Smolková v rámci príhovoru uviedla, že chce aj touto cestou prezentovať kultúrne a historické dedičstvo svojho rodného kraja, na ktoré je veľmi hrdá.

Výstava však nebola jedinou formou prezentácie nášho regiónu. Okrem toho že delegácia zo Slovenska mala možnosť zúčastniť sa aj rokovania zasadnutia poslaneckého klubu SaD, natočiť diskusiu a odprezentovať svoj región priamo v televíznom štúdiu Európskeho parlamentu, uskutočnila sa aj panelová diskusia na tému ochrany kultúrneho dedičstva. Tej sa zúčastnili okrem europoslankyne a panelistov zo Slovenska aj Erminia Sciachitano – zástupkyňa Európskej komisie pre vzdelanie a kultúru a predstavitelia združenia Europa Nostra.

redaktor: Peter Reviľák

Prezentovali sme sa v Bruseli

Zdroj: © Bardejovská televízna spoločnosť, s.r.o. / iBardejov.sk